• Corona Revalidatie

  • Corona Revalidatie

  • Corona Revalidatie

Handtherapie en de behandeling van dystrofie en RSI bij Fysiotherapiepraktijk Boekhout

Bij Fysiotherapiepraktijk Boekhout kunt u terecht voor handtherapie en de behandeling van dystrofie en RSI. Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van alle onderdelen van de hand. Uw handen zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat uw hand op eindeloos veel manieren kan bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of artrose kunnen allerlei klachten ontstaan. Ook een herseninfarct kan gevolgen hebben voor het functioneren van de handen. Dan komt Fysiotherapiepraktijk Boekhout als handtherapeut in beeld.

Wij verzorgen het revalidatieproces na een operatie, letsel of aandoening. Vaak is dit een langdurig proces, waarbij uw eigen inbreng en inzet van groot belang is. De revalidatie begint heel intensief, omdat juist in die eerste periode de meeste winst te behalen is.

Dystrofie en RSI

Fysiotherapiepraktijk Boekhout behandelt ook mensen met dystrofie en RSI. Van dystrofie is de oorzaak vaak moeilijk te achterhalen. Het ontstaat bijvoorbeeld na een ongeluk of een operatie. De doorbloeding van een arm of been is bij dystrofie onvoldoende, waardoor onder andere zwellingen en hevige pijnen kunnen ontstaan. De behandeling richt zich op het herstellen van de bloedtoevoer en het verminderen van de zwelling.

RSI (Repetitive Strain Injury) ontstaat als bepaalde spieren overbelast worden doordat ze steeds dezelfde beweging moeten maken. De muisarm en de tennisarm zijn bekende voorbeelden hiervan. Wij zoeken samen met u naar de oorzaak van uw klachten. Daarna gaan we op zoek naar aanpassingen in uw dagelijks leven die het optreden van RSI in de toekomst kunnen voorkomen. Denk hierbij aan het veranderen van uw leef- en werkstijl, aanpassingen aan uw werksituatie, vaker pauzes nemen enzovoort.

Maak een afspraak door u aan te melden via het contactformulier op deze website of door te bellen. Ons telefoonnummer is 0252-220310. Samen met u zullen wij er dan alles aan doen om uw klachten te laten verdwijnen.

Fysiotherapiepraktijk Boekhout:

effectiviteit is onze kracht.

Fysiotherapiepraktijk Boekhout

U vindt Fysiotherapiepraktijk Boekhout in Voorhout, aan de Boerhavestraat 54. De praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 tot 21.00 uur. Behandelingen buiten die tijden zijn in overleg mogelijk. Maak een afspraak via telefoonnummer 0252-220310.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Fysiotherapiepraktijk Boekhout, maak dan gebruik van het contactformulier op de website. U krijgt dan snel antwoord.

 

Contactgegevens

Fysiotherapie Praktijk Boekhout
Boerhaavestraat 54
2215 EW Voorhout (Teylingen)

0252-220310
dboekhoutfysiotherapie@freeler.nl

BIG: 19033162504

Openingstijden

Maandag 07:00-21:00
Dinsdag 07:00-21:00
Woensdag 07:00-21:00
Donderdag 07:00-21:00
Vrijdag 07:00-21:00

* Bij acute gevallen kunt u ook in het weekend worden behandeld.

Contactformulier

Contact

Hier vindt u onze praktijk


Fit met Zorg